donderdag 27 augustus 2015

ZOMERHIT 2015


Op de valreep dan toch nog mijn favoriete dessert van deze zomer!
en gezien de grote bosbessenoogst moest er dus zeker met deze lekkere en supergezonde bessen gewerkt worden.
Na lang zoeken en uitproberen is het een aangepaste versie (sorry Jeroen) geworden van Jeroen Meus' Trifle met blauwe bessen en mascarpone. 
Het originele recept kan je vinden op het net maar hieronder dus mijn aangepaste versie, de aanpassingen zitten vooral in het gebruik van minder suiker en veel meer blauwe bessen.
Veel gezonder dus!

Nodig:
-250 gr mascarpone
-70 gr kristalsuiker
-30 gr vanillesuiker
-2 eieren

-een 4/4 cake zelf gemaakt of zelf gekocht

-400 gr blauwe bessen
-100 gr kristalsuiker
-1 dl crème de cassis

-100 gr amandelschilfers
-1 soeplepel kristalsuiker
-scheutje amaretto

Werkwijze:
-klop voor de mascarponemousse 2 dooiers op met de vanillesuiker en ruban
-voeg de mascarpone toe en meng voorzichtig
-klop de eiwitten op met de kristalsuiker (suiker beetje bij beetje toevoegen) en meng onder het vorige mengsel
-doe in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast

-stoof de bessen enkele minuten op met de suiker en de crème de cassis
-laat afkoelen

-leg een bakpapier op een bakplaat en meng met je vingers de amandelen met de suiker en de amaretto tot alles aan mekaar plakt, druk plat en bak in een oven van 180°
-wel bij de oven blijven want het kan snel gaan
-laat afkoelen en verkruimel

Afwerking:
-bedek de bodem van je dessertglazen met stukjes cake
-schep daar enkele lepels bosbessen over
-spuit toefjes mascarponecrème
-bedek de glaasjes eventueel met plasticfolie
Dit kan je allemaal op voorhand doen!

-net voor het serveren doe je nog een lepel bosbessen op de mousse en versier je met de gekarameliseerde amandelen.

SUCCES!!!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten