TIPS

  • om een spuitzak te vullen deze rechtop in een (maat)beker plaatsen, spuitmondje omplooien zodat er niets kan uitlopen, en dan vullen
  • kruimel- of zanddeeg uitrollen tussen 2 vellen bakpapier, deeg met papier  in de taartvorm leggen en goed aandrukken, het bovenste blad verwijderen en taart vullen, of bij blindbakken, het bovenste blad laten liggen en vullen met droge bonen of bakparels
  • om het overtollige maizena/bloemsuikermengsel van de stukjes spekken te verwijderen, deze per 5/6 in een zeefje leggen en schudden
  • bij het maken van truffels houten prikkertjes in de gespoten bolletjes steken en dan laten opstijven in de diepvries, je kan ze dan veel makkelijker door de gesmolten chocolade halen
  • om mooie ronde soesjes te maken teken je er voor het bakken met een nat vork een ruitjespatroon op, dus het vork er 2x in 2 richtingen induwen
  • chocolade schilfers kan je best zelf maken, gewoon een dikke reep chocolade en een dunschiller nemen en de chocolade als het ware schillen, leg je de chocolade eerst in de ijskast dan schil je heel fijn, op kamertemperatuur iets dikker
  • geen zelfrijzende bloem in huis! geen probleem, gewoon 500 gr gewone bloem goed mengen met 1 zakje bakpoeder