maandag 29 juli 2013

FANTASTISCH LEKKERE BOSBESSEN CRUMBLETAART!!!


Aangezien onze bosbessenoogst volop op gang is gekomen en ik dus bedolven word onder deze gezonde en lekkere vruchtjes ging ik vorige week op zoek naar een lekker taartenrecept.

Na talloze American blueberry pies en Franse Tartes aux myrtilles kwam ik het volgende receptje tegen:

voor de crumble:

-70 gr bloem+70 gr amandelschilfers+60 gr donkere candijsuiker+70 gr ijskoude echte boter in kleine stukjes
-alles vlug met de handen mengen en tussen de vingertoppen wrijven tot je kruimels krijgt, in de koelkast zetten

voor de taart:

-160 gr gesmolten boter opkloppen met 140 gr kristalsuiker + 20 gr vanillesuiker (2 zakjes)
-3 eieren één voor één toevoegen
-200 gr bloem mengen met 1/2 zakje (10gr) bakpoeder en alles zeven
-bloem beetje bij beetje onder het eimengsel mengen en goed opkloppen

oven voorverwarmen op 180°

-een springvorm bekleden met bakpapier en het cakedeeg op de bodem verdelen
-350 à 400 gr bosbessen over het deeg verdelen
-de crumble over de bessen strooien
-bakken gedurende ongeveer 45'

Tips:
-ik heb een rechthoekige vorm gebruikt, dit maakt het makkelijk om de taart in mooie blokjes te snijden je kan ook een metalen ovenschotel gebruiken (liefst geen glas of keramiek want dat bakt niet zo goed)
-als persoonlijke toets heb ik de taart bestrooid met een beetje kaneel
-na het bakken kan je ze nog bestrooien met bloemsuiker en opdienen met een bolletje ijs en slagroom of met een crème anglaise
-zeer lekker als ze nog lauw is maar ook goed enkele dagen te bewaren in een afgesloten doos

Zo, veel succes met deze fantastische taart!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten