dinsdag 28 mei 2013

24/5/2013 KURSUS PATISSERIE IN 2**MICHELIN RESTAURANT LE MANOIR AUX 4 SAISONS





Buiten was het een hondenweer maar daar hebben we die dag echt niks van gemerkt in het schitterende oude Engelse landhuis in Oxford dat vroeger eigendom was van de Cromwell's.
We werden ontvangen in één van de salons door Marcus Pepper chef-patissier van de Manoir, en de dag kon al echt niet meer stuk toen we allemaal een chef's jacket kregen en bleek dat dat het eerste cadeautje van de dag was.
In de keuken van de Cookery School (keuken die gebruikt wordt voor de opnames van de vele kookprogramma's van Raymond Blanc op BBC Food) kregen we per 2 een kookunit toegewezen voorzien van oven, koelkast, gas- en inductiekookplaat, Kenwood enz.
Mijn sous-chef -;) van dienst was Alistair, een leuke Schot met een onverstaanbaar accent.
Tussen de bedrijven door werden we voorzien van koffie met de nodige koekjes, vers fruit en petits-fours terwijl een 4-tal mensen ervoor zorgden dat alle ingrediënten keurig afgewogen klaar stonden voor ons volgende recept en dat ook alles meteen afgewassen en afgeruimd was. zo konden wij ons volledig concentreren op het programma van de dag:

-citroentaart met citroen/basilicumsorbet en citroen/butterscotch coulis
-citroencake naar een recept van Maman Blanc
-Fraisier (amandeldeeg met aardbeien, mousseline en marsepein)
-pistachesoufflé met chocoladesorbet
-mokka macarons met liquorice (drop) boterroom vulling
-vanille siroop
-pistachepasta

een druk programma maar aangesterkt door een leuk buffet met aangepaste wijn en de nodige desserts is de dag werkelijk omgevlogen

Het was een schitterende ervaring en ik heb er heel wat van opgestoken

De tips en recepten zal ik zeker met jullie delen tijdens de najaarslessen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten